Väle ehk agiilne arendusmudel ja freemium'i ärimudel. (Nädal 11.)

Väle ehk agiilne mudel:

Agiilne metoodika on viis projekti haldamiseks, jagades selle mitmeks faasiks. See hõlmab pidevat koostööd sidusrühmadega ja pidevat täiustamist igas etapis. Kui töö on alanud, läbivad meeskonnad planeerimise, teostamise ja hindamise protsessi.

Google AdWords'i tiim kasutab Scrum'i uuenduslike funktsioonide kiireks arendamiseks. Scrum on alates selle loomisest 80. aastate keskel läbinud pika tee. Tänapäeval on Scrum üks enim rakendatud projektijuhtimise raamistikke kogu maailmas. Sertifitseeritud Scrum'i ekspertide nõudluse laialdane kasv annab tunnistust sellest, et Scrum'i domeen areneb aina enam.




Freemium'i ärimudel:

Tegu on ärimudeliga, mida esineb eelkõige internetis, kus põhiteenuseid pakutakse tasuta, kuid täiustatud funktsioonide eest tuleb maksta.

Youtube kasutab freemium'i ärimudelit. Nad pakuvad tasuta videovaatamist, kuid sealjuures peab kasutaja vaatama tihti reklaame mida võib esineda mitu ja need võivad kesta ligi pool minutit. Youtube pakub võimalust soetada premium pakett, mille sees kaovad kasutaja jaoks reklaamid ja lisaks kasutaja saab videosi allalaadida ning neid siis ilma internetiühenduseta vaadata. Tegu on mõistliku ärimudeliga Youtubele, sest see võimaldab inimesel kasutada platvormi tasuta ja vajadusel selle eest lisa maksta, et enda kasutamiskogemust mugavndada. Mõlemat pidi teenib Youtube endiselt raha.



Comments

Popular posts from this blog

Lühikokkuvõte ettepanekutest (6. nädal)

Kahe tuntud IT-juhi juhitüübid (9. nädal)

Pettused internetis (14. nädal).