Näe võrgus hea välja (5. nädal).

Näe võrgus hea välja (5. nädal)


Tänapäeval kasutavad inimesed aina enam internetti ja väga lihtne on oma mainet kahjustada, kui teha näiteks postitusi mida hiljem kahetsed. Eriti oluline aspekt iga inimese kohta peaks olema see, et võrgus tuleks endast võimalikult hea maine jätta, kuna tänapäeval leiab kõigest ühe klikiga palju infot inimese kohta. Näiteks võib sinu nime otsimine internetis avaldada laialdast informatsiooni ja seeläbi kujundada eelarvamust otsjas. Seda saab enda kasuks mängima panna, kui tead kuidas võrgus hea välja näha.

Leidub palju näited kuidas inimesed oma nime on ära rikkunud läbi interneti, peamiselt ongi selle taga tehtud postitused, mida hiljem kahetsetud on. Eriti on populaarust kogunud laialdane arvamuse avaldamine, mida tehakse vales kohas ja valel ajal, ehk internetis tuleks kasuks see kui mõtled enne kui ütled. Lisaks teistega suhtlemine internetis näitab ka sinu enda kohta palju, seega tuleks jääda viisakaks ja näiteks õigekeelsust kirjutamisel jälgida ning ropendamist vältida.

Eriti kuulsaks on saanud näiteks sotsiaalmeedia platvorm Instagram. Isiklikult võin öelda, et see kui ma kellegi kontot näen, siis selle sisu tekitab minus kohe mingisuguse eelarvamuse, isegi kui ma inimest isiklikult ei tunne. Kuna kasutan ise palju sotsiaalmeediat, siis tunnen, et see on ka mulle oluline endast internetiavarustest võimalikult hea mulje jätta, seega jälgin ka mida postitan ja arvan, et seda peaksid kõik jälgima ning tegema.

Comments

Popular posts from this blog

Lühikokkuvõte ettepanekutest (6. nädal)

Kahe tuntud IT-juhi juhitüübid (9. nädal)

Pettused internetis (14. nädal).