Milline omadus võiks kõige enam eristada "proffi" sama eriala "käsitöölisest"?


Tänapäeva digitaliseeritud maailmas on erinevaid viise kuidas oma tööd teha ja paljud inimesed valivad näiteks ülikooli astumise asemel iseseisvalt õppimise, sooviga end harida mingis kindlas valdkonna osas.

Arvan, et kästitöölane ei ole otseselt halvem kui professionaal, kui teda rakendada täpselt selles valdkonnas milles ta hea on. Sama on ka inimesega kes õpib ülikoolis ühte eriala ja siis on teine inimene kes õpib sarnast eriala iseseisvalt. Olen kindel, et iseseisvalt õppiv inimene võib osata mingit kindlat tegevust hästi, kuid inimene, kes on õppinud vastavat eriala ülikoolis, oskab leida ka lahendusi erinevatele probleemidele ja kelle maailmapilt võib veidi laiem olla vastavas valdkonnas.

Kui rääkida kellegist kui käsitöölisena, siis kujutan ette, et see inimene sobiks kõige paremini tegema mingit kindlat tööd, kuid professionaali all kujutan ette kedagi, kelle tehnilised oskused on paindlikumad ja kes suudab tõusta esile ka oma sotsiaaloskuste poole pealt.

Minu arvates kõige suurem vahe professionaali ja käsitöölise vahel on see, et professionaali eelistatakse tema mitmekülgsuse pärast. Tänapäeval ei piisa enam ainult sellest kui oskad mingit kindlat tegevust hästi teha, vaid sinult oodatakse ka headmeeskonnatööd, suhtlusoskust ja tehnilist taipu ka teiste probleemide lahendamisel.

Comments

Popular posts from this blog

Lühikokkuvõte ettepanekutest (6. nädal)

Kahe tuntud IT-juhi juhitüübid (9. nädal)

Pettused internetis (14. nädal).